Kunst på Hjultorvet

Kunst på Hjultorvet

Jens Galschiøt udstiller på Hjultorvet

”Skitser til Homo Sapiens” er en serie af menneske-lignende skulpturer, skabt af den danske billedhugger Jens Galschiøt. Inspirationen kommer fra Mosebogens skabelsesberetning om verdens oprindelse. Her bliver mennesket skabt af ler. Uanset hvor forskellige vi ser ud og hvorfra i verden vi kommer, er vi alle skabt ud fra den samme "lerklump" - og det forpligter.

De ti smukke kobberskulpturer udstilles på Hjultorvet hen over sommeren, fra 7. juni til 22. august, hvor de sendes videre til kulturmøde Mors, hvor de skal virke til inspiration til de mange debatter om kunst og kultur. Derefter følger en turné, hvor skulpturerne udstilles rundt om i Danmark og udlandet.

Jens Galschiøt er en ukonventionel dansk kunstner med stor international anerkendelse. Hans skulpturer udstilles over hele verden og er meget efterspurgte. F.eks. står en af hans ”De Hjemløse” skulpturer fast i vandrehallen i EU-parlamentet i Bruxelles.

Udstillingen ”De Hjemløse” har tidligere været udstillet i Viborg, i 2015 og 2017, hvor skulpturerne skabte meget opmærksomhed og debat i gaderne. Hos Viborg Handel håber man, den nye udstilling vil gøre det samme, når de pynter på Hjultorvet hele sommeren.

 

Se Jens Galschiøts egen præsentation af skulpturerne.